Wat moet ik in ieder geval weten over de Mazda MX-5?
Een Mx5 is een auto waar je een gevoel bij krijgt. Niet voor niets hebben we hier te maken met de best verkochte tweezitter ter wereld Iedereen die een tijdje zo’n wagentje bezit wordt uiteindelijk een beetje gek op dit karretje. Ze stuurt als geen ander, heeft een flink motorvermogen, sportief uiterlijk,beschaafd geluid, en ze valt op. Jawel………….bijna ieder bestuurder van deze auto zal beamen dat het rijden in de auto een positieve aandacht trekt van iedere medeweggebruiker. Bovendien moeten we ook niet vergeten dat een dergelijke auto , met zijn uitstraling, ook nog eens heel vriendelijk geprijsd is. Je koopt tegenwoordig al een heel behoorlijke mx5 vanaf 3000 euro. (daar kan geen motor tegenop. Mazda is in 1989 begonnen met het maken van een tweezitter die men Mx5 noemde. Dat dit autootje zou uitblinken in verkoopcijfers was destijds niet te voorzien. Inmiddels zijn er al meer dan 800.000 mx5-jes verkocht.  


Wat is het verschil tussen een MX-5, Miata en de Eunos?
De Mazda MX-5 is de Europese naam. In de Verenigde Staten , waarvan men dacht de meeste auto’s te kunnen afzetten, werd de naam Miata toegevoegd. Hoewel er uiterlijk niet veel aan een Miata anders is als een Europese Mx5 , zijn er toch enkele wijzigingen aangebracht. Mede door de strengere veiligheidseisen zitten er in Miata’s versteviging balken in beide portieren. Ook vanwege de veiligheid kan men een Miata alleen maar starten als het koppelingspedaal is ingedrukt . Voorts kan ik U vertellen dat er qua techniek e.d geen enkel verschil is.In Japan zelf, wordt hij de Eunos genoemd. Omdat Nederland destijds maar een beperkt aantal Mx5 jes kreeg toebedeeld uit het Europese quotum, zijn er diverse handige handelaren begonnen om buiten de importeur om , Miata’s uit Amerika te halen en in Nederland af te zetten. Ook zijn er enkele Japanse Eunos naar Nederland gehaald , maar aangezien men in Japan rechts-gestuurde exemplaren hebben , zijn deze nooit populair geworden in Nederland. Natuurlijk heeft de fabriek tussentijds diverse acties gehad om de verkoop te promoten. Hiervoor werden dan ook de zgn. Limited Editions op de markt gebracht. Dit zijn dan weer mx5-jes die allemaal in een beperkte oplage zijn voorzien van bijzondere opties als leder, bepaalde kleurcombinaties e.d.  


Hoe zit het met de verschillende types?
De Mazda MX-5 is verkrijgbaar in het NA, NB of NC model. NA is het model met de klaplampen welke is geleverd vanaf 1989 tot 1998. De NB is de opvolger ervan, met de geďntegreerde koplampen. Deze NB werd in het jaar 1998 geďntroduceerd, met als klapper een speciale verjaardags mx5, de 10th Anniversary genaamd. Ook deze mx5 is als een gelimiteerde oplage van 7500 genummerde auto’s op de markt gebracht, en tegenwoordig nog steeds 1 van de toppers ! In het jaar 2001 is de NB ietwat gemodificeerd met andere koplamp-units en heeft men weer besloten de stoelen met vaste hoofdsteunen uit te rusten. Dit type werd de NB-FL genoemd. FL staat voor : Facelift. De NC is in 2005 met de nodige ophef geďntroduceerd als de mx5 “derde generatie” Het model is wereldwijd geweldig ontvangen. Diverse auto experts hebben lovende woorden geuit ten aanzien de techniek, uitstraling en weggedrag van deze totaal nieuwe mx5.  


Wat is het verschil tussen de Limited Edition en de Speciale Edition?
Bij een Limited Edition spreken we van een genummerd aantal auto’s die allen dezelfde opties hebben. Deze auto is in een beperkt aantal gemaakt. De Special Edition daarentegen is een auto met speciale opties die in een onbeperkte oplage is verschenen. Een bekende Limited Edition is de 10th Anniversary NB, door haar fans ook wel liefkozend 'Anny' genoemd.  


Waarvoor kan ik terecht bij MX-5 Freaks?
Eh, waarvoor niet? Op het gebied van de MX-5 kunt u het zo gek niet bedenken, of u kunt ervoor aankloppen bij MX-5 Freaks. Nieuwe en gebruikte onderdelen voor alle types inclusief de NC, hardtops, softtops en uiteraard complete MX-5-en. We hebben altijd een aantal occasions in de aanbieding. Voordat u zich bij de dealer meldt, loont het daarom zeker om eerst eens te informeren bij MX-5 Freaks. We hebben inmiddels zoveel ervaring met de MX-5, dat we u vrijwel altijd kunnen helpen!


Kan ik ook inruilen bij MX5-Freaks?
In de meeste gevallen wel. Zeker als u een MX-5 wilt inruilen kunnen we u in de regel een gunstig voorstel doen. Neem contact op met MX-5 Freaks om in uw situatie te informeren naar de mogelijkheden.  


Kan ik mijn MX-5 ook laten tunen bij MX-5 Freaks?
We zijn inmiddels zo gespecialiseerd in alles rondom de MX-5, dat we voor weinig dingen onze hand omdraaien. De meeste zaken om uw MX-5 uit te bouwen en te verfraaien zijn voor ons vertrouwd terrein. Kom eens langs bij MX-5 Freaks voor de mogelijkheden.


Doet MX-5 Freaks ook in schadeherstel?
Jazeker. In samenwerking met specialisten regelt MX-5 Freaks desgewenst alles, inclusief reparaties, uitdeuken, overspuiten, etc.


Is het wel veilig om een onderdeel te bestellen in de Onderdelenshop?
MX-5 freaks werkt voor de afhandeling van uw betaling met iDeal. Dit betalingssysteem regelt de betaling veilig via uw vertrouwde internetbankieren. U heeft met iDeal altijd inzicht in de status van uw betaling, waardoor er geen onduidelijkheden ontstaan. iDeal is beschikbaar voor klanten van de volgende banken: iDEAL is beschikbaar voor consumenten die internetbankieren bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank en SNS Bank. Als dit voor u niet geldt, kunt u contact opnemen met MX-5 Freaks over alternatieve betaalwijzen.


Er staan geen verzendkosten bij mijn bestelling, wat betekent dat?
Het onderdeel dat u heeft besteld, is waarschijnlijk te groot, te zwaar of te kwetsbaar om via de gangbare manier te worden verstuurd. Neem contact op met MX-5 Freaks om te overleggen hoe de levering dient plaats te vinden.


Ik heb een bestelling geplaatst en betaald, maar de levering heeft nog niet plaatsgevonden. Wat nu?
U dient rekening te houden met een levertijd van ongeveer 5 tot 10 werkdagen. Als u na die tijd uw levering nog niet heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met MX-5 Freaks.


Krijg ik garantie op onderdelen die ik bij MX-5 Freaks bestel?
Ja. op onderdelen die u via de Onderdelenshop bestelt geldt een  omruilgarantie van 7 werkdagen. Ook op gebruikte onderdelen zit een zelfde omruil garantie.

© 2010 MX5 Freaks | Website design & development by Buro Klei